• Myller Kultur & Händelser

Minnen från barndomen i Nordingrå - den livsviktiga kulturen på landsbygden


Att växa upp i ett sammanhang av konst, kultur och gemenskap i Nordingrå. Där vuxna tror på konstens värde och arbetar över årtionden för att ge sina barn och sin omgivning en levande och skapande miljö. Josef Arvidsson har skrivit en vacker reflektion över uppväxten i det som som genom åren har utvecklats till Myller."Det här, som startade som en förening där man i början odlade potatis och hade bikupor tillsammans men senare utvecklades till en kooperativ förskola och en kulturförening, har vuxit fram i takt med att vi har vuxit upp.Det har funnits oändligt många kurser, teaterpjäser, spelningar, arbetsdagar, utställningar, pubkvällar och fester genom åren som vi har kunnat delta i eller uppleva som åskådare. Det har utvecklat oss som människor, lärt oss att ta ansvar, ställa upp och arbeta för varandra. Vuxna och barn från hela bygden har samlats och det har alltid funnits ett naturligt ställe att mötas på.


Sen har det hela tiden fortsatt att utvecklas medan många av oss barn flyttat och bosatt oss på andra håll och samlar nu ett antal föreningar med olika verksamheter och inriktningar.Det har varit så otroligt viktigt för oss som barn och ungdomar att alltid ha ett sammanhang, någonting att tillhöra som också tillhört oss.Idag är det en del av min identitet som vuxen och det finns där som en naturlig del av mitt liv. Av min historia.


Jag är så otroligt tacksam och stolt över mina föräldrar och alla andra vuxna som har arbetat så hårt i alla år med att skapa dessa mötesplatser och sammanhang. Och jag önskar att fler förstod hur viktigt det kan vara med ett levande kulturliv, inte minst på landsbygden, och inte minst för alla oss som inte spelar hockey.

❤️"93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Myller Kultur & Händelser

+46613668099

Vännersta 109
87030 Nordingrå
Org.nr. 769628-2511

©2020 by myllerkultur.se. Proudly created with Wix.com