Konstnärsverkstäderna i Nordingrå Växer!

Vi är glada och stolta över att Kulturbryggan ger oss 1.900.000 kr för att satsa på lokaler till det konstnärskluster som växer fram i byarna runt Vännersta! I glädjen finns utrymme att tänka tillbaka på allt det som gjorts på den här platsen, och som lett fram till där vi är idag.

För 30 år sedan kom även då en våg av inflyttning i dessa byar, av unga familjer som ville bygga upp något tillsammans. De byggde upp Järnsta Kulturförening och Järnstagårdens föräldrakooperativa förskola, som finns kvar än idag! Under åren har verksamheten skiftat och förändrats. Det har varit barngrupper i teater och dans, skapande skola, konstprojekt, filmverkstad, konstutställningar, musik, café och mycket annat. Idag minns vi särskild den serie av konsthändelser i naturen runt Vännersta som återkom under några år i början av 2000-talet, och hur det än idag är en inspiration för utveckling av ny verksamhet.

Nu har vi alltså, tillsammans med Nordingrå Konstnärsverkstad, Järnstaborg och Berättarföreningen, fått stöd för att bygga upp de verkstäder som behövs för att våra nya och gamla medlemmar ska kunna fortsätta leva och verka här. Vi gläds och firar, och när vi firat klart så kavlar vi upp ärmarna och fortsätter bygga. Vi ses i Vännersta!


209 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Myller Kultur & Händelser

+46613668099

Vännersta 109
87030 Nordingrå
Org.nr. 769628-2511

©2020 by myllerkultur.se. Proudly created with Wix.com