MYLLERSKA HANTVERKET

Det fina hantverket

Myllerska Hantverket är det lokala och globala hantverkets butik. Vi samarbetar med några av Höga kustens bästa hantverkare, och levererar alltid hög kvalitet.

KRONARVID

Det här är konstnärerna Annikka Kronlid Arvidsson och Mikael Arvidssons gemensamma hantverkskollektion. De skapar bl.a. eget ritkol av sälg från Stöttingfjället, och fina anteckningsböcker som är handgjorda i boktrycksverkstaden en trappa upp från vår butik.

DSC02360.JPG

JÄRNSTABORG

En dag för några år sedan flyttade en ung smed med familj in i vår grannby Järnsta. Här byggde han upp en smedja, och efter kom fler smeder. Nu har vi i ett samarbete skapat en serie vackert smide för vardagsbruk.

DSC02326_edited.jpg

INGER EDVALL

Inger arbetar utifrån den samiska traditionen, och skapar nytt utifrån sina erfarenheter. Här hittar ni bl.a. smycken som skapats i samarbete med emaljkonstnären Mikael Arvidsson.

TORNSMEDJAN

År 2011 tändes äsjan för första gången i smedjan i den omrenoverade Gustavsviks gamla varv vid Ångermanälvens mynning. Nu tillverkas vackert smide här, kika in för att se en del av sortimentet!

IMG_2560edit.JPG

SUSANNE FOGELBERG

Susanne skapar vacker keramik, både för vardagsbruk och prydnad.

19 Sirpa Huusko kudde.jpg

SIRPA HUUSKO

Kärnan i Sirpas hantverk är att återanvända tyger och omvandla till hållbara, vackra ting som vi använder i våra hem. Du som köper en av hennes mattor, kommer att se dina barnbarns små fötter tassa över den en dag!

8 AKA Femtonde maj.jpg

ANNIKKA KRONLID ARVIDSSON

I boktrycksverkstan är Annikka drottning. Hon är en av grundarna till både Nordingrå Konstnärsverkstad och Myller, och har arbetat som konstnär i Nordingrå sedan 1990talet. Hon är målare i grunden, men arbetar även med tryck i olika former. Hon skildrar naturen och det ambivalenta med en känslighet som berör och väcker tankar. I vår butik hittar du utvalda arbeten.

11 Mikael Arvidsson emaljerat fat  .JPG

MIKAEL ARVIDSSON

Mikael är målare i grunden, men arbetar även med emalj och tryck. Han är född i Lycksele men är sedan 1990talet Nordingråkonstnär och en av de vars skildringar av naturen och dess vidunderlighet berört många genom åren. Vi har förmånen att ha en serie emaljföremål hos oss, tillverkade särskilt för vår butik. Mikaels emaljföremål håller generation efter generation, och vi lovar att det blir en favorit i ditt hem.

Myller Kultur & Händelser

+46613668099

Vännersta 109
87030 Nordingrå
Org.nr. 769628-2511

©2020 by myllerkultur.se. Proudly created with Wix.com